Ez egy Bolg Blog?

Hol is kezdjem? Hát az elején. Volvol, volnemvol, volvol egy francia kisváros, ahol élt egyszer egy-két-három-sok birka. Mivel n*1 birkát nehéz odébbtenni, szükség volt a francia mérnökök munkájára, hogy a peugeot, renault és a citroen után végre valami használhatót is alkossanak. 

Ekkor hirtelen a csokoládé elárasztotta a búzamezőket és így lett a chocapic....ja, nem :) A beauceron. Gyakorlatilag az 1500-as évek végén már létezett a fajta, szép vót, dógozott, egyszóval tökéletes...már akkor. Brutálisan hangzik, de a fajta regisztrálása után (1882) a standard máig csak 6* változott, így az akkori kutya, tulajdonképpen ugyan úgy néz ki mint a mai. Ami szerintem szuper. Nincs fölösleges sallang, (a dupla farkaskörmökön kívül, na de hát na, nem sallang az...) fekete, cser, illetve harlequin (erről majd később) és egy büdös paraszt, tud futni, kap levegőt, a szemetet is kiváló hatásfokkal emészti és lehozza a csillagot is az égről (meg a rigót a fáról, ha nem veszel rá ugatásgátlót). Az energiái gyakorlatilag kimeríthetetlenek, irányítható de mégis van önálló gondolata, ami elsőre elég ambivalensen hangzik, de tényleg így van.

A mi sztorink a bocival 2012-ben kezdődött, ekkor ismertem meg az egyik legjobb barátnőm kutyáját. Utolsó kölyök volt az alomban, 7 hónaposan hozta el a tenyésztőtől, azóta pedig csak azt láttam, hogy Míta terel, Míta agizik, Míta szuper, okos, és gyönyörű. 

2016-ban ez a barátnőm úgy döntött, miután Míta Magyar bajnok lett egymás után 2 évben is "hagyományos" stílusban, hogy legyen hát, keres rá kant. Egy hollnad speciális-mentő és amúgy meg nemzetközi szépség CH kanra esett a választása, így hát ment is a fű hazájába, 3 napra, hogy Mítának jó legyen.... és jó is lett, 9 szuper kölyök született a párosítából, közülük 2 Amerikába, 1 a Karib-szigetekre, 1 Hollandiába a kan gazdájához, 1 Olaszországba, 1 Franciaországba ment, 3 pedig itthon maradt, köztük Bolg is. Hát mit lehet tenni, a maga 1000-1500 eurós mai árával nem a magyar célközönségnek van kitalálva a boci.

Bolg (hivatalos becses nevén Dexter des Gardiens du Chaos) már 2 hetesen kiválasztásra került. 4 hetesen, már hozta a cipőnket, 6 hetesen kapott egy csodás parvo-szerű fertőzést ( vélhatőleg a Szandráék melletti bernáthegyi szapi-telepnek köszönhetően), aztán 12 hetesen hozzánk is költözött. 

Mivel jelenleg 38 kiló, és 69 cm, agivel nem akarom megölni az izületeit, futni és terelni imád, így ez a két sport maradt nekünk.  A továbbiakban a történeteinket olvashatjátok, így hát a válasz a fenti kérdésre, igen, ez egy Bolg blog....