10K jóigényessen

A mostani felkészüléseink alapja az állóképesség növelés, a Dög és a saját részemről is, éppen ezért elkezdtünk nem klasszik CC km-eket tolni, jelenleg inkább növeljük  távot. Az edzéseink nagy része emiatt most úgy néz ki, hogy keverjük a szeszt a f*sszal, és a hosszú távú tréningbe rakunk be 1-1 intervall szakaszt az egyenesebb részeken. Magyarul, egyenesben toljuk neki mint a barom, dombokon meg visszaveszek, esetleg lefelé küldöm egy kicsit jobban.

Hálaégnek most nincs szintes verseny amire készülnénk, a szezonnyitó és az utána következők is mind síkok, így ez a kis zselici tréning csak az előnyünkre válik, mert hát itt nem sok lóf*sz van ami egyenes :) Na de na, sikerült találni egy olyan szakaszt ami kellőképpen gyönyörszép, minden 100m-en talál az ember valami olyat, ami motiválja (a vadak elől menekülés különösen), emellett van benne pontosan olyan magasságú 3K-s szakasz, mint a Szántódi versenyen lesz. 

Ezért hát uccu neki, gyütt az 5let, hogy toljuk Kaposszerdahelytől Kaposújlakig egyenesben, meg Tókajon szintezünk. Igen ám, de 33 fokban nem túl boldog dolog vonszolni magad, mindezt úgy, mintha élveznéd és még a Fifit is motiváljad mán fejhangon ha lehet, mert azt szereti .....(ne akard hallani a fejhangom, UFO vagyok és Ördögűző egyszerre...)

Indulásunk előtt bedobtam a tóba, bár már láttam, hogy út közben is meg fog kelleni állni mert időjárási Unlike van. Nagyon. A kezdeti 2 K nagyon gyorsan repült, 4:10-es ezrekkel mentünk, itt még árnyék volt, bár ez a szintes rész, 135m felfelé Tókajon. Kiérve a szántásra pont szembe tűzött a nap a következő szakaszon, lassultunk és pocsolya welness is kellett, még szerencse, hogy már ismerem annyira, hogy látom mikor kezd el fáradni még akkor is, ha megy mint a barom. Kiértünk az Újlaki útra, itt van 1-2 marha is villanypásztor mögött, ami egy terelőkutyát különösen motivál szagilag. Itt lehetett küldeni neki, egészen a marhákig (kb 1,5K), ott jutalomnak megint egy kis lazulás jött. 

Hazafelé általában gyorsabban tempózunk, Bolg is érzi, hogy jön a vége, meg valahogy nekem is könnyebb. Egyenesben majdnem egészen vissza tudtunk kóvályogni a kocsihoz, de azért lenyomtunk még 1 kört a kis erdei úton is. 

Befejezve szinte pont 10K lett a vége ennek a kis szösszenetnek, bár közben csak 1x néztem távot. Pihenőkkel együtt 48 perc volt, 5 perces ezrekkel, ami szerintem 2 szintes résszel egész jó. Bár lábam annyira nem maradt a végére, de megérte, mert szép vót, jó vót, fittek vagyunk és folytatjuk a készülést. Let dö pikcsörz tók (A 95 km/-s szabadesés sajnos csak a kézmozgásom eredménye)

kis lábfeltörés
kis lábfeltörés